Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

’t Goudgeblomd – Brusselwaais, “ik em aaile wa leekes meigebrocht”

2 december 2018 @ 15:00 - 17:00

zondagnamiddag afspraak in ’t Oeis Van ’t Brussels onder de pannen van Het Goudblommeke In Papier. Brusselwaais serveert live muziek in het onvervalst Brussels dialect!
Deze editie sluit naadloos aan bij de Weik van ’t Brussels. Met een Brusselse ‘plat’ en goeie geuze erbij kan de dag niet meer stuk.

BRUSSELWAAIS

“Ik em aaile wa leekes meigebrocht”
Mars Moriau interpreteert Brel in ‘t Brussels

Al jaren speelt en zingt Mars Moriau (Brusseleir vè’t leive) als trekzakspeler bij de groep Emballage Kado, een Brusselse folkgroep die al menig feest en podium onveilig maakte. De laatste tijd brengen zij vooral een Brussels programma en al jaren zitten daar ook liedjes van de Grote Brel tussen. Gaandeweg heeft Mars een Brel-repertoireke opgebouwd , samengesteld uit liedjes van de grootmeester die hem imponeerden en waarvan hij dacht er een Brusselse interpretatie te kunnen van brengen. Verre van een volledig overzicht of een consistent thematisch programma, wel een bescheiden liedjesprogramma met als insteek een aantal meesterwerken van Le grand Jacques. Mars brengt deze liedjes solo  met zijn trekzakken als trouwe podiummaten.

 

 

Gegevens

Datum:
2 december 2018
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,

Organisatoren

Be.brusseleir
Zinnema
vzw Geert van Bruaene

Locatie

Et Oeis van ’t Brussels / kamer Julien Vrebos
Cellebroerstraat 53-55
Brussel, Brabant 1000 België
+ Google Maps
Telefoon:
02/502 76 93
Website:
www.etoeisvantbrussels.com