Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

‘Dichter bij de Meester – Gezelle Gezongen – CD voorstelling

februari 10 @ 15:30 - 17:00

Gratis

Het muzikaal-poëtisch project  Gezelle Gezongen stelt op zondag 10 februari om 15.30u de luister-CD ‘Dichter bij de meester’ voor in het Goudblommeke van Papier.

Na meer dan 70 live-concerten en een eerste CD Als de ziele luistert mag Gezelle Gezongen een vaste muzikale waarde in Vlaanderen genoemd worden. Met eigentijdse versies op tekst van Guido Gezelle eren zij op hun manier de meest muzikaal vertaalde dichter van de Lage Landen.

Met de luister-CD ‘Dichter bij de meester’ wordt aangetoond hoe Guido Gezelle de inspiratiebron is van menig poëet in dichte of verre relatie. Liederen op tekst van o.a. Albrecht Rodenbach, Alfons Mervillie, René Declercq en Eugene van Oye worden naadloos verweven met een muzikale ode aan Gezelle door Alice Nahon. Uiteraard worden Gezelles eigen gedichten niet vergeten met composities van o.a. Willem Vermandere, Cesare Palange, Remi Ghesquiere en nooit eerder uitgegeven liederen van Jules Van Nuffel.

Gezelle Gezongen, bestaande uit Bart Vandekerkhove (zang) Stan Driesen (piano)  en Johan Vandendriessche (fluiten), verkent de grenzen van het klassiek lied, de kamermuziek en de jazz.

De luisteraar wordt rijkelijk verwend met een keur aan gasten : Riet Muylaert, Simone Milsdochter, Kurt Defrancq, Katelijne Verbeke en Matteo Di Leonardo tillen de CD naar een nog hoger niveau. Lieve Hoet schreef een kortverhaal en cartoonist Marec verzorgde de covertekening.

De CD is een uitgave van Hans Kusters Music.

 

 

Gegevens

Datum:
februari 10
Tijd:
15:30 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/2226463147675543/

Organisatoren

vzw Geert van Bruaene
Hans Kusters productions

Locatie

Et Oeis van ’t Brussels / kamer Julien Vrebos
Cellebroerstraat 53-55
Brussel, Brabant 1000 België
+ Google Maps
Telefoon:
02/502 76 93
Website:
www.etoeisvantbrussels.com