Erfgoedcafé

Het café is sinds z’n ontstaan een ware schatkamer geworden van artefacten, foto’s, teksten verzameld door Geert van Bruaene of nagelaten door bezoekers van het café, de ene al wat beroemder dan de andere.

Het Goudblommeke in Papier is meer dan een gewoon café. Het is een plek die al sinds mensenheugenis een speciale plaats inneemt in het Brusselse culturele leven. Alle bezoekers uit Brussel, Vlaanderen, België en bij uitbreiding de hele wereld die hun vrije tijd met culturele uitstappen willen invullen kunnen via onze programmatie in het Goudblommeke terecht voor een ‘culturele proeverij’.

Wij streven er dus naar om ons cliënteel kennis te laten maken met alle deelaspecten van dit rijke leven, zo ook de culinaire.

Lambiek, Gueuze, Kriek

Het Goudblommeke in Papier is gespecialiseerd in authentieke Lambiek en zijn varianten, de Geuze en Kriek. U zal in ons café een uitgelezen selectie vinden van deze originelen en mythische bieren gebrouwen op basis van mout en de interactie met bacteriën en levende gisten als de Brettanomyces bruxellensis en Brettanomyces lambicus, die enkel voorkomen in de vallei van de Zenne en in het Pajottenland. We spreken hier van bieren van spontane gisting. Het spreekt vanzelf dat u bij ons ook nog een ruime selectie van trappistenbieren en andere speciaalbieren kan vinden.

Wijn

Ook de niet bierdrinkers komen aan bod met een mooie selectie van Franse-, Zuid-Afrikaanse- en Argentijnse wijnen.

Stoemp!

Er is hard gewerkt om u opnieuw te kunnen ontvangen in alle veiligheid. Alle noodzakelijke sanitaire maatregelen worden toegepast en zelfs méér dan dat. Een glazenwasmachine die spoelt op 85°C, dispensers met ontsmettingsgel, doorzichtige schermen, mondmaskers maar ook een nieuwe plunje voor het personeel, passende signalisatie, nieuwe terrasmeubelen op de stoep en in de tuin…
De nieuwe eetkaart is gebaseerd op het culinaire erfgoed stoemp aangevuld met enkele suksesvolle klassiekers en de suggesties van de chef. De recepten werden onder het vergrootglas gelegd en desgevallend nog verbeterd.