Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zaatar

24 juni 2022 @ 20:00

€12,50

Met de voorstelling Zaatar brengt Teatro di Nascosto (Verborgen Theater) waargebeurde verhalen over het leven in de Westelijke Jordaanoever en Gaza, Palestina. De Palestijnse en Europese acteurs laten je even in het leven stappen van mensen die in een compleet andere situatie verkeren dan wij, en maken verhalen voelbaar die achter het nieuws schuilgaan, niet gehoord worden, of overschaduwd worden door andere oorlogen.

In december trad de theatergroep Teatro di Nascosto op in Brussel. In januari keerde regisseur Annet Henneman voor twee maanden terug naar Palestina. Wat ze meemaakte tijdens haar verblijf verwerkte ze in de voorstelling. Wat voor impact hadden de bombardementen op het dagelijkse leven van de mensen in Gaza? Wat gebeurde er rond de moord van Al-Jazeera journalist Shireen Abu Akleh? Hoe was het om het verzet van het dorp Beita van dichtbij mee te maken, waar de inwoners in strijd zijn met kolonisten en het Israëlische leger? Wat gebeurde er in Jeruzalem tijdens de lockdownperiode? En hoe hou je vertrouwen als je je geliefde al jaren niet hebt gezien door gesloten grenzen?

Gesproken in: Engels
Inkom: 12,50 euro (leden Masereelfonds 10 euro)
RESERVEREN: jelletalsma21@hotmail.com

 

Over Teatro di Nascosto 
Teatro di Nascosto is bekend om haar diepgaand werk in conflictgebieden in het Midden-Oosten. De organisatie staat onder leiding van artistiek leider Annet Henneman en bestaat uit een internationaal ensemble van acteurs die werken en wonen in Palestina, Iran, Irak, Egypte, Syrië, Koerdistan, Oekraïne, Duitsland, Denemarken, Italië, Engeland, België en Nederland.

De methode theaterreportage is de afgelopen 20 jaar ontwikkeld door Annet Henneman en brengt journalistiek, theater en antropologie samen. De methode is gericht op het overbruggen van ‘de kloof’ tussen degenen die leven in onderdrukking, oorlog en bezetting en degenen die in het westen leven.

Workshop Theater Reportage
De methode Theater Reportage is de afgelopen twintig jaar ontwikkeld door Annet Henneman en brengt journalistiek, theater en antropologie samen. De methode richt zich op het beter voelen en begrijpen hoe het is om te leven in onderdrukking, oorlog en bezetting.

Voorafgaand aan de voorstelling in het Goudblommeke van papier organiseert Annet Henneman een ervaringsgerichte workshop Theater Reportage waarin je door te doen leert hoe de methode werkt. De workshop gaat in op de theorie en de praktijk van de methode, en de deelnemers werken met Annet en de acteurs van Teatro di Nascosto toe naar een korte actie die getoond wordt in de voorstelling.

Voor wie? Iedereen die interesse heeft. Ervaring met theater is geen vereiste.

Taal: Engels (indien nodig wordt er vertaald naar Frans of Nederlands)

Tijden: 11.00 tot 17.00 (24 juni)

Inschrijven? Via jelletalsma21@hotmail.com

Bijdrage?  €40 (toegang tot voorstelling inbegrepen)

Vragen? Stuur ons een mail of bel +31623292883

Gegevens

Datum:
24 juni 2022
Tijd:
20:00
Kosten:
€12,50
Site:
www.masereelfonds.be

Locatie

Het Goudblommeke in Papier
Cellebroerstraat 53-55
Brussel, 1000 België
+ Google Maps
Telefoon
0477230498
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Masereelfonds
Telefoon
02 502 38 80
E-mail
brussel@masereelfonds.be
Bekijk de site van Organisator