Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Óvimac, de legende

29 mei @ 19:00 - 21:00

“Óvimac, de legende” van Inmaculada Navarro Morales, probeert lezers dichter bij het ecologische model van de menselijke ontwikkeling te brengen, met als ooghoek het verhaal van vier vrouwelijke reizigers die door de tijd vlieden op een zoektocht naar begrip. Elk van hen zoekt in de loop van de tijd naar een eigen identiteitsconcept, een stelregel die in de verhalen wordt herhaald. Zij kijken er naar uit hun leven te verbeteren met een uitgangspunt van persoonlijke en sociale kennis, vooruitgang boeken in de interactieve functie met de andere of met de omgeving. Er wordt vanzelfsprekend altijd gewag gemaakt van de verovering en verdediging van de rechten van de vrouw, verdrukt, verloren, misbruikt, ontkend of niet erkend.
Succesvolle interactieve synergiën bieden een verhullende aanwijzing en zijn voorspellers van gedeeld welzijn; vooralsnog zullen we alleen door persoonlijke toewijding  het algemeen welzijn bereiken.

Laten we niet vergeten: vrouwen en mannen, heersers en kolonisten, we dansen allemaal op het geluid van dezelfde universele muziek.

Het laatste boek van Inmaculada Navarro Morales werd vertaald in het Nederlands als “Óvimac de Legende” door Herman Geys en wordt eind mei voorgesteld op verschillende locaties. In aanwezigheid van de schrijfster Inmaculada Navarro Morales presentateert Gerd Parquin de boekvoorstelling met muzikale begeleiding.

VRIJE BIJDRAGE

De auteur Inmaculada Navarro Morales (°1961) is klinisch en sociaal psychologe. Master in de Ibero-Amerikaanse gemeenschapspsychologie, doctor in de psychologie aan de Universiteit van Valencia. Gespecialiseerd in het ecologische model van de menselijke ontwikkeling. Systemisch en dynamisch model. Auteur van het boek “Familias y  problemas”, Editorial Síntesis. Ervaring in sociale interventie (minderjarigen, vrouwen en gezinnen).

Systemisch psychotherapeut. Kunst- en cultuurliefhebber; Reden genoeg om in 2019 een ondernemend avontuur te starten: SEDA DEL TURIA, S.L.U.

Tijdens deze periode schrijft  ze de gedichtenbundel DIANIUM en presenteert die in het kader van culturele activiteiten. Haar professionele activiteit is momenteel gericht op klinische psychologie, in een afdeling voor geestelijke gezondheidszorg in de provincie Valencia. Universitair hoofddocent gezondheidszorg aan de Universiteit van Valencia. Zij houdt van schrijven en moedigt haar patiënten aan om het schrijven uit te oefenen. Dit kan men onderschrijven als Psychonarratieve therapie.

Mijn laatste jaren als psychologe in de klinische praktijk bevestigden de noodzaak om een pauze in te lassen in de algemene studies, en mij eerder te verdiepen in de interactieve impact op het leven. Het interieur van de persoon is een drukte van interactieve ervaringen waar fysieke gezondheid en mentale gezondheid in een mengpotje zitten.  Wat er buiten de omgeving gebeurt, is niet minder indrukwekkend, hier gaat het over de  collectieve gezondheid. Uit de interactie wordt altijd energie opgewekt en we kunnen elke energie zien als een krachtbron.

Het was een uitdaging om dit persoonlijke en professionele gevoel naar een literair niveau te tillen. De beschrijving van deze verlangens dichter bij de literatuur brengen was een vitale explosie.” INMA NAVARRO MORALES

Gegevens

Datum:
29 mei
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Het Goudblommeke in Papier
Cellebroerstraat 53-55
Brussel, 1000 België
+ Google Maps
Telefoon
0477230498
Bekijk de site van Locatie