't Goudblommeke vermeld in het boek 'Lekker historisch'

[title]

Je kent ze wel: die horecazaken die geschiedenis ademen. Een restaurant, brasserie of taverne waar je de sfeer van weleer voelt en beleeft, in zo’n weergaloos historisch kader: een kasteel, een priorij, een brouwerij, een molen, een herenhoeve of een notarishuis. Stuk voor stuk gebouwen die hun verleden en hun onnavolgbare ambiance vandaag combineren met cultuur, genieten en lekker eten of drinken.

Lekker historisch is tegelijk een naslagwerk, een culinaire gids en een reisboek. Via de uitgeverij wordt het ruim verspreid in de boekhandels en het wordt ook aangeboden aan de 45.000 Davidsfonds-leden, een publiek dat de samengang van cultuur, erfgoed en gastronomie weet te smaken.

Lekker historisch – de mooiste horecazaken met een geschiedenis, door Luc Vander Elst met foto’s van Jan Crab, uitg. Davidsfonds, 240 p., € 27.50

21/03/2016

Wie zijn we?

Het Goudblommeke in Papier is een café met een beroemd verleden. Hier vonden de boegbeelden van het Brusselse surrealisme elkaar, zoals René Magritte, Louis Scutenaire, Marcel Mariën... Ook later kwamen kunstenaars en schrijvers er regelmatig over de vloer. Het café is nog steeds een artistiek en literair trefpunt.

Nieuwsbrief

Waar kan je ons vinden?

kaart_goudblommeke.gif