inhuliding plakaat ter ere van Paul van Ostaijen en Geert van Bruaene

Van: 
03/09/2017 - 11:00
Tot: 
03/09/2017 - 15:00
[title]

Plechtige inhuldiging van een herdeningsplakaat aan de Naamsestraat nr 70 te 1000 Brussel, ter herinnering van de galerij 'a La Vierge Poupine' die Paul van Ostaijen en Geert van Bruaene aldaar hielden tussen 1925 en 1926.

Programmatie met toespraken in aanwezigheid van enkele Brusselse schepenen, gevolgd door een literaire wandeling met culturama inclusief voordrachten van Matthijs De Ridder uit het werk van Paul van Ostaijen en onder de muzikale begeleiding van Piet Maris (Jaune Toujours). Onderweg wordt halt gehouden op enkele ander plaatsen waar Geert van Bruaene nog galerij heeft gehouden o.a. in de Ravensteinstraat (cabinet Maldoror), hotel Royal Windsor - Warwick (Kerstemannekesstraat).

Het hele gezelschap zal tegen 14u- 14u30 eindigen in 't Goudblommeke in Papier waar een drink wordt aangeboden.

Meer info over het hele programma volgt nog.

Wie zijn we?

Het Goudblommeke in Papier is een café met een beroemd verleden. Hier vonden de boegbeelden van het Brusselse surrealisme elkaar, zoals René Magritte, Louis Scutenaire, Marcel Mariën... Ook later kwamen kunstenaars en schrijvers er regelmatig over de vloer. Het café is nog steeds een artistiek en literair trefpunt.

Nieuwsbrief

Waar kan je ons vinden?

kaart_goudblommeke.gif

Partners

Trip Advisor

Brussels

Vlaanderen