Actueler dan vandaag: POPPERDEPOPPERDEPOP! Andy Warhol en de popart door Willem Elias

Van: 
09/03/2017 - 20:00
Tot: 
09/03/2017 - 22:00
[title]

Andy Warhol was een Amerikaans kunstenaar, filmregisseur, auteur, muziekproducent en acteur. Hij was een boegbeeld van de popart in de Verenigde Staten in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Afbeeldingen van Campbell-soepblikken en Marilyn Monroe en muziek van The Velvet Underground behoren tot het collectieve artistieke geheugen van Het Vrije Westen. The silver prince of the pop overleed in 1987. Hij werd 59. Kunstkenner Willem Elias, em. professor van de Vrijzinnige Universiteit Brussel, laat zijn licht schijnen over het veelzijdige genie van Warhol en serveert als toemaatje een praatje over popart in Vlaanderen.

Het is ondertussen een vaste waarde geworden: de lezingenreeks ‘Actueler dan vandaag’. Dit samenwerkingsverband tussen Willemsfonds, Davidsfonds, Masereelfonds, Vermeylenkring en vzw Geert van Bruaene zet telkens figuren in de kijker die een belangrijke bijdrage aan “de kunsten” hebben geleverd. De editie najaar 2016-voorjaar 2017 zal helemaal in het teken staan van artiesten die op meerdere gebieden van betekenis geweest zijn.

Mede mogelijk gemaakt door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Vlaamse Gemeenschap.

Wie zijn we?

Het Goudblommeke in Papier is een café met een beroemd verleden. Hier vonden de boegbeelden van het Brusselse surrealisme elkaar, zoals René Magritte, Louis Scutenaire, Marcel Mariën... Ook later kwamen kunstenaars en schrijvers er regelmatig over de vloer. Het café is nog steeds een artistiek en literair trefpunt.

Nieuwsbrief

Waar kan je ons vinden?

kaart_goudblommeke.gif

Partners

Trip Advisor

Brussels

Vlaanderen