Actueler dan vandaag: Leonardo da Vinci een miskend genie? door Anne Nies Keur

Van: 
27/04/2017 - 20:00
Tot: 
27/04/2017 - 22:00
[title]

Tijdens de lezing van kunsthistorica Anne Nies Keur worden de luisteraars aan de hand van talloze voorbeelden meegenomen door het oeuvre van deze kunstenaar. Da Vinci was een bijzonder geval. Hij ontwikkelde een werkwijze die zowel voor ergernis als bewondering zorgde.

Het is ondertussen een vaste waarde geworden: de lezingenreeks ‘Actueler dan vandaag’. Dit samenwerkingsverband tussen Willemsfonds, Davidsfonds, Masereelfonds, Vermeylenkring en vzw Geert van Bruaene zet telkens figuren in de kijker die een belangrijke bijdrage aan “de kunsten” hebben geleverd. De editie najaar 2016-voorjaar 2017 zal helemaal in het teken staan van artiesten die op meerdere gebieden van betekenis geweest zijn.

Mede mogelijk gemaakt door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Vlaamse Gemeenschap.

Wie zijn we?

Het Goudblommeke in Papier is een café met een beroemd verleden. Hier vonden de boegbeelden van het Brusselse surrealisme elkaar, zoals René Magritte, Louis Scutenaire, Marcel Mariën... Ook later kwamen kunstenaars en schrijvers er regelmatig over de vloer. Het café is nog steeds een artistiek en literair trefpunt.

Nieuwsbrief

Waar kan je ons vinden?

kaart_goudblommeke.gif

Partners

Trip Advisor

Brussels

Vlaanderen