Actueler dan vandaag: POPPERDEPOPPERDEPOP! Andy Warhol en de popart door Willem Elias

De: 
09/03/2017 - 20:00
Jusqu'a: 
09/03/2017 - 22:00
[title]

Andy Warhol was een Amerikaans kunstenaar, filmregisseur, auteur, muziekproducent en acteur. Hij was een boegbeeld van de popart in de Verenigde Staten in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Afbeeldingen van Campbell-soepblikken en Marilyn Monroe en muziek van The Velvet Underground behoren tot het collectieve artistieke geheugen van Het Vrije Westen. The silver prince of the pop overleed in 1987. Hij werd 59. Kunstkenner Willem Elias, em. professor van de Vrijzinnige Universiteit Brussel, laat zijn licht schijnen over het veelzijdige genie van Warhol en serveert als toemaatje een praatje over popart in Vlaanderen.

Het is ondertussen een vaste waarde geworden: de lezingenreeks ‘Actueler dan vandaag’. Dit samenwerkingsverband tussen Willemsfonds, Davidsfonds, Masereelfonds, Vermeylenkring en vzw Geert van Bruaene zet telkens figuren in de kijker die een belangrijke bijdrage aan “de kunsten” hebben geleverd. De editie najaar 2016-voorjaar 2017 zal helemaal in het teken staan van artiesten die op meerdere gebieden van betekenis geweest zijn.

Mede mogelijk gemaakt door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Vlaamse Gemeenschap.

Qui sommes-nous ?

La Fleur en Papier Doré est un café avec un illustre passé. C’est ici que se réunissaient les figures de proue du surréalisme belge du vingtième siècle: René Magritte, Louis Scutenaire, Marcel Mariën... Plus tard, des artistes et des écrivains fréquentaient régulièrement le lieu. Le café est encore de nos jours un rendez-vous artistique et littéraire.

Bulletin

Où nous trouver

kaart_goudblommeke.gif